Permanente ontharingen Diode Laser

 

Veel mensen hebben last van ongewenste haargroei. In de loop der tijd zijn er allerlei technieken ontwikkeld om dit tegen te gaan.

Meest gangbare technieken als epileren, waxen, harsen en ontharingscrèmes worden breed toegepast, maar geven helaas geen blijvend effect. Voor die mensen die kiezen voor een permanente oplossing biedt Diode Laser behandeling uitkomst.

 

Hoe werkt de diode Laser

Laseren is een vorm van ontharen waarbij de haren definitief worden verminderd. Tijdens een laserontharing behandeling worden de haren vernietigd door deze bij de bron aan te pakken, namelijk het haarzakje.

Met een laserapparaat wordt er een zeer krachtige lichtstraal uitgezonden. Dit laserlicht is zo ontwikkeld en afgesteld dat het alleen wordt opgenomen door het pigment van het haar. Het haar geleidt vervolgens het laserlicht naar het haarzakje waardoor deze wordt vernietigd.

 

Resultaat met Diode Laser

Vrijwel alle lichaamsdelen waar haar groeit kunnen worden behandeld. In de praktijk is gebleken dat de haargroei met ca. 80 à 90% kan afnemen. Het eventuele restant bestaat uit dunnere haren die lichter van kleur zijn. Witte of grijze haren kunnen niet zo makkelijk vernietigd worden, ze vallen wel veel minder op na behandeling en zijn worden meestal veel zachter.

 

Is Diode Laser pijnlijk? 

De meeste huidtypes verdragen Laserontharing goed. Het voelt een beetje alsof er met een elastiekje zachtjes tegen de huid wordt geschoten. Na de behandeling is er soms sprake van enige roodheid die meestal dezelfde dag nog verdwijnt.

                                             

Het aantal benodigde behandelingen

Doorgaans heeft men 8 tot 10  Laser behandelingen nodig met een interval tussen de 4 en 8 weken. Dit is afhankelijk van de groeicyclus van een haar.
We onderscheiden: de groeifase ( anagene ), de regressieve fase ( katagene ) en de rustfase ( telogene ).
Alle haren zijn nooit tegelijkertijd in de groeifase. De groeifase is de fase waarin een haar behandelbaar is.

 

Advies voor, tijdens en na de behandeling

Minimaal 5 weken voorafgaand aan de Laser behandeling worden  waxen, ontharingscrèmes en epileren af geraden. Tussen de Laser behandelingen door is scheren wel toegestaan. De dag voor de behandeling scheert u de zone glad, voor de beste resultaten. Wat ook sterk wordt afgeraden is het vermijden van overmatig zonlicht. Zonnebank of tanningcrèmes zijn verboden tijdens de ganse kuur.

 

Het verloop van een behandeling

Wanneer de lichtstraal op de huid terecht komt wordt deze door het haarpigment geabsorbeerd.  Als de warmte via het haarpigment het haarzakje bereikt wordt de haarwortel vernietigd. Een watergekoelde kop voorkomt schade aan de huid. De bovenlaag van de huid wordt gekoeld door het koelsysteem, waardoor het prikkende gevoel van de behandeling wordt afgezwakt. Het verlies van en het los gaan zitten van de haren vindt plaats ca. 1,5 week na de behandeling.

 

Resultaat 

Bij de behandeling van de haarzakjes wordt de eiwitstructuur van de haarfollikel onherstelbaar vernietigd, waardoor een haar niet meer terug kan keren. Slapende huidfollikels vormen hierop een uitzondering. Zij kunnen in een latere fase van het leven geactiveerd worden. Dit kan o.a. onder invloed van wrijving, hormonale veranderingen of het gebruik van medicaties. Deze slapende follikels kunnen soms wat nieuwe haren doen ontstaan.

 

Contra indicaties bij Diode Laser behandeling:

  • kwaadaardige huidaandoeningen
  • hartinfarct (jonger dan 6 maanden)
  • pacemaker
  • inwendige defibrillator
  • tijdens antibiotica kuur
  • zwangerschap
  • tijdens geven van borstvoeding
  • epilepsie
  • Het nemen van St janskruid

Bent u er nog niet zeker van of een Laser behandeling de gewenste/beste methode voor u is ?
Tijdens een vrijblijvend intake zullen wij al uw vragen beantwoorden en tevens een proefflits maken. 


In het geval dat Laser voor u  niet de juiste behandeling mocht zijn, dan kunt u kiezen voor  harsen  als alternatieve ontharingsmethode.

 

Wij werken met een vaste prijs per zone , geen verrassingen.

Gemiddeld zijn zo'n 8 à 10 beurten nodig, dit hangt natuurlijk sterk af van type haar en hoeveelheid!

Behandeling Prijs per beurt
- Tussen stuk wenkbrauwen of bovenlip of kin € 40
- Kin en bovenlip € 65
- Gelaat volledig of oksels € 80
- Bikinilijn ( enkel voorkant tot 5 cm ) € 85
- Stringlijn ( enkel voorkant tot 8 cm ) € 95
- Bikini Brazillian ( enkel nog streepje ) € 125
- Bikini volledig (incl. schaamstreek ) € 150
- Bovenbenen € 160
- Onderbenen € 140
- Benen volledig € 280
- Onderarmen of bovenarmen € 90
- Armen volledig tot aan de oksel € 160
- Tepelhof of navellijn € 45

Prijzen zijn voor dames, heren na afspraak ( geen intieme ontharing bij heren ).